Κράτος πρόνοιας : ιστορική εξέλιξη, σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις - Στασινοπούλου, Όλγα Β. (Κοινωνική πολιτική, 1992)
Το βιβλίο αυτό έχει στόχο να δώσει σε όσους μελετούν θέματα κοινωνικής πολιτικής μια εισαγωγική, συνοπτική γεύση των κύριων αντιλήψεων οι οποίες συνθέτουν το σύγχρονο θεωρητικό προβληματισμό για το κράτος πρόνοιας στην ιστορική του διάσταση.