Ποιητική πορεία - Πάτσαλος, Κωνσταντίνος (Σταμούλης Α., 2001)
Στο βαθύ και εκρηκτικό στοχασμό του ποιητή Κώστα Πάτσαλου, κρύβονται μεγάλες ευαισθησίες που έχουν τις ρίζες τους στη Χριστιανική Θρησκεία, στην οικογένεια και την πατρίδα. Βιωματική η ποίησή του ενεργοποιεί και αποδεσμεύει τις εσωτερικές δυνάμεις κάθε αναγνώστη κάνοντάς τον να ζει και να βιώνει τα γεγονότα.