Ειδικά θέματα χρηματοδοτικής διοικήσεως - Αποστολόπουλος, Ιωάννης Ν. (Σταμούλης Α., 1997)
Επενδυτικές αποφάσεις: πώς λαμβάνονται και ποιες είναι οι κατάλληλες πηγές χρηματοδότησης (εσωτερικές - εξωτερικές), που μπορεί μια επιχείρηση να ενεργοποιήσει κατά την εξέλιξη της οικονομικής της ζωής; Απαντήσεις στα κρίσιμα αυτά ερωτήματα θα βρείτε στο παρόν σύγγραμμα όπου περιγράφονται μεταξύ άλλων λεπτομερώς τα βασικά κίνητρα που ωθούν στις εξαγορές και συγχωνεύσεις / ιδιωτικοποιήσεις εταιρειών και οι τρόποι που αυτές υλοποιούνται, ο οικονομικός προγραμματισμός και η κεφαλαιακή διάρθρωση της επιχείρησης (fiacial plaig), η λήψη βραχυπρόθεσμων επενδυτικών αποφάσεων σε καθεστώς κινδύνου, η διαμόρφωση κατάλληλης πολιτικής στη διαχείριση του κεφαλαίου κινήσεως μιας επιχείρησης για τη διασφάλιση της αδιάπτωτης ανάπτυξης (sustaiable growth), η διαχείριση κινδύνων μιας επιχείρησης (risk maagemet), η πιστοδοτική λειτουργία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και οι ειδικοί χρηματοδοτικοί μηχανισμοί και η χρηματοδότηση της ανάπτυξης μιας επιχείρησης μέσω δικτύου (frachisig). Περισσότερες από 100 εφαρμογές που επιλύονται, πίνακες και ειδικα παραρτήματα με θεσμικές ή τεχνικές πληροφορίες, καθώς και πολλές μελέτες περιπτώσεων συνδυάζονται με σκοπό να διευκολύνουν την ορθή λήψη χρηματοδοτικών αποφάσεων, αλλά και τη διδασκαλία της.