Χρηματοδοτικοί οργανισμοί και αγορές - Ευθύμογλου, Πρόδρομος Γ. (Μπένου, 2000)
Εισαγωγικές έννοιες Οι λειτουργίες του χρηματοδοτικού συστήματος Εισαγωγικές έννοιες της χρονικής αξίας του χρήματος Μικροοικονομική ισορροπία και ο προσδιορισμός του επιτοκίου Προσφορά και ζήτηση χρήματος και ο προσδιορισμός του επιτοκίου Αγορά συναλλάγματος Αγορά χρήματος Αγορές μακροχρόνιων δανειακών τίτλων Αγορά μετοχικών τίτλων Προθεσμιακά συμβόλαια Χρηματοοικονομικά δικαιώματα Συμφωνίες ανταλλαγής (swaps) Εμπορικές τράπεζες Ασφαλιστικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες Χρηματοδοτικοί οργανισμοί επενδυτικού χαρακτήρα