Το τρυφερό δέρμα : διηγήματα - Νόλλας, Δημήτρης Αθ., 1940- (Καστανιώτης, 1998)
Το τρυφερό δέρμα έρχεται να κλείσει έναν κύκλο και μια εποχή όπου ο συγγραφέας αντιμετωπίζει πιο «τρυφερά» τη ζωή, που δεν έχει χάσει τίποτε από τη σκληρότητά της και συνάμα δεν έχει μετριάσει καθόλου τη λυρική ποιητική πορεία της. Το τρυφερό δέρμα πρωτοεκδόθηκε το 1982 και περιλαμβάνει έξι διηγήματα που είχαν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά από το 1977 μέχρι τότε και είχαν αποσπάσει την προσοχή του κοινού και της κριτικής. Ο Δημήτρης Νόλλας μπορεί να θεωρηθεί σήμερα ένας από τους εκπροσώπους μιας νέας γραφής στην ελληνική πεζογραφία, που με αφορμή μικρά και ασήμαντα γεγονότα και περιστατικά περιγράφει την ερημιά και τον τρόμο που νιώθει ο άνθρωπος μέσα σ' έναν κόσμο στεγνό, χωρίς ρομαντισμό και πίστη για κάποιες έστω ηθικές αξίες.