Πολιτιστική πολιτική και αναζωογόνηση των πόλεων : η εμπειρία της Δυτικής Ευρώπης - Bianchinni, Franco; Parkinson, Michael (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, 1994)
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι πολιτιστικές στρατηγικές, οι εμπειρίες και οι τάσεις των ευρωπαϊκών πόλεων, τα τελευταία 30 χρόνια, για την ανάπτυξη και την αναζωογόνησή τους. Η "αναζωογόνηση των πόλεων" ως έννοια που περιλαμβάνει οικονομική, περιβαλλοντική, κοινωνική, πολιτιστική, συμβολική και πολιτική διάσταση, βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.