Δημόσιοι υπάλληλοι γένους θηλυκού : καταμερισμός της εργασίας κατά φύλα στον δημόσιο τομέα, 1908-1955 - Αβδελά, Έφη (Μελέτες νεοελληνικής ιστορίας, 1990)
Η μελέτη αφορά την είσοδο των γυναικών στην ελληνική αγορά εργασίας γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα. Αντικείμενο της έρευνας είναι οι μορφές του καταμερισμού εργασίας κατά φύλα και οι μισθοί, καθώς και οι νέες σχέσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ ανδρών και γυναικών στον κοινό κοινωνικό τους χώρο, εκτός της οικογένειας.