Εμπορικόν δίκαιον. ([χ.ό.], 1950)
Έννοια και περιεχόμενον του εμπορικού δικαίου -- Ιστορική σκιαγραφία της νομοθεσίας και της επιστήμης του εμπορικού δικαίου -- Ιστορική σκιαγραφία της νομοθεσίας και της επιστήμης του ελληνικού εμπορικού δικαίου -- Το δίκαιον του εν γένει εμπορίου -- Ο έμπορος ως υποκείμενον της εμπορικής δραστηριότητος -- Το αντικείμενον της εμπορικής δραστηριότητος - Η έννοια της λέξεως "Εμπόρευμα"-- Η άσκησις της εμπορικής δραστηριότητος διάφοροι τρόποι και όροι ασκήσεως αυτής --