Μεταξύ δικαιοσύνης και δικαιοσύνης - Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Ε. ([χ.ό.], 1999)
Η έννοια του όρου δικαιοσύνη δεν είναι μονοσήμαντη. Πράγματι από τη μια ο όρος υπονοεί την ανεξάρτητη κρατική λειτουργία στα πλαίσια του συνταγματικού θεσμού της διακρίσεως των εξουσιών και από την άλλη εκφράζει την ιδέα, την απονομή δηλαδή του ορθού και του δίκαιου. Αυτές τις δύο έννοιες περιλαμβάνει το θέμα "Μεταξύ δικαιοσύνης και Δικαιοσύνης" με το οποίο ασχολείται στην παρούσα μελέτη ο συγγραφέας.