Ο θάνατος της λογοτεχνίας - Kernan, Alvin (Θεωρία. Κριτική, 2001)
Η λογοτεχνία είναι νεκρή ή στην καλύτερη περίπτωση αργοπεθαίνει, γράφει ο Alvi Kera, στην ανά χείρας συναρπαστική και προκλητική μελέτη. Και αποδεικνύει ότι θάνατος της λογοτεχνίας, σύμπτωμα κι αυτός της βαθιάς και μακροχρόνιας κοινωνικής αναστάτωσης που τα τελευταία χρόνια κατέλυσε πολλούς παραδοσιακούς θεσμούς και αξιακά συστήματα, είχε από καιρό προαναγγελθεί.