Σ΄ένα πέλαγο ανοιχτό : και άλλες ιστορίες - Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, Φιλομήλα (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή μικρά σπουργιτάκια, 2000)
Ένα καβουράκι ολομόναχο κλαίει φοβισμένο, ενώ το φοβερό χταπόδι παραμονεύει. Ο σπάρος και η σπαρίνα το παίρνουν στο σπιτικό τους. Πώς θα αγκαλιάσει, όμως, τη μαμά του, που είναι όλο λέπια; Και πώς θα πηγαίνει «όλο ίσια και μπροστά», αφού τα καβουράκια προχωρούν λοξά... Και δύο ακόμα ιστορίες με κοκορόμυαλους πετεινούς, ευκολόπιστες γαλοπούλες και πονηρά αφεντικά.