Πρακτικός επιχειρησιακός οδηγός της Ε.Ο.Κ. : πριν και μετά το 1992 - Θανασούλιας, Ανδρέας Ι. (Ελληνική Λιθογραφία, 1991)
Το έργο αυτό αποτελεί το αποκύημα μιας πολυετούς εμπειρίας του συγγραφέως, στα κοινοτικά ζητήματα, σε συνδυασμό με την συνεχή επαφή του, με τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα σύγχρονα προβλήματα στην προετοιμασία τους για τη μεγάλη εσωτερική αγορά της Ε.Ο.Κ. Το κίνητρο για να γραφεί ο πρακτικός αυτός "Οδηγός" υπήρξε η δραματική διαπίστωση, ότι μετά από τριάντα χρόνια "σύνδεση" και δέκα χρόνια "ένταξη" της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, η ενημέρωση (σε θέματα σπουδαίας σημασίας και σοβαρότατου οφέλους, για το ζωτικό κύτταρο της οικονομίας μας την "επιχείρηση" αλλά και τους "οργανισμούς") είναι ακόμη σε ανεπίτρεπτο βαθμό ελλειπής, πολλάκις δε ανύπαρκτη. Θεσμοί εργαλεία για την στήριξη ιδιαίτερα της μικρομεσαίας επιχείρησης έχουν αγνοηθεί! Θεωρείται βέβαιο ότι η μεθοδική χρησιμοποίηση του "Οδηγού" αυτού μπορεί να συμβάλει στην επιτυχία της επιχείρησης μέσα στο νέο ανταγωνιστικό πλαίσιο που ανοίγεται.