Χρυσές Μυκήνες : ταξιδεύοντας στο χώρο, στο θρύλο και την ιστορία - Γιαλουράκη, Σοφία (Παιδικά, 2000)
Τα παιδιά με το βιβλίο αυτό γίνονται ταξιδιώτες στη χρυσή εποχή των Μυκηνών. Γνωρίζουν την ιστορία, τους μύθους, τους θρύλους και την τέχνη των μακρινών εκείνων χρόνων μέσα από: Διηγήσεις, Μύθους, Ιστορικές Αναφορές, Παιχνίδια. Ευχόμαστε ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός με τα ιδιαίτερά του θέλγητρα και τη μεγάλη του γοητεία, δοσμένος με παιδαγωγικό και ευχάριστο τρόπο, να προσφέρει στα παιδιά γύμναση ψυχής, πνεύματος και φαντασίας.