Βατραχοποντικοπόλεμος - Χωρεάνθη, Ελένη, 1936- (Πεταλούδες ;, 2000)
Σαν να μην του έφτανε η πείνα κι η τρομάρα που πήρε από τη γάτα, ο γιος του βασιλιά των ποντικών, ο Ψιχουλαρπάχτης, συνάντησε στη λίμνη το Φουσκομπούκα, το βασιλιά των βατράχων. Οι δυο γενναίοι έγιναν φίλοι. Έλα όμως που σε μια... υποβρύχια βόλτα ο στεριανός Ψιχουλαρπάχτης πνίγηκε... Το γεγονός αυτό έγινε αφορμή ν ανάψει ένας από τους πιο φοβερούς πολέμους που συγκλόνισαν τον αρχαίο κόσμο, ο Βατραχοποντικοπόλεμος, που κράτησε μια ολόκληρη μέρα!