Για ένα στεφάνι αγριελιάς - Διαμάντη, Μαρία (Σκιουράκι, 1998)
Μετά από τον ευοίωνο χρησμό του θεού Δία Άμμωνα, ο Ευβώτας ξεκινά για την Ολυμπία. Θα προλάβει να φτάσει εγκαίρως; Θα μπορέσει να αναμετρηθεί με τους καλύτερους δρομείς απ' όλη την Ελλάδα; Θα αξιωθεί, άραγε, να δώσει το όνομά του στην 93η Ολυμπιάδα και να γυρίσει νικητής στη μακρινή του πατρίδα;