Τα νέα γράμματα του Φελίξ : ένα μικρό λαγουδάκι ταξιδεύει στο παρελθόν - Langen, Annette (Ανεμόμυλος, 1998)
Όταν η Σοφία πάει εκδρομή με το σχολείο της στο μεγάλο μουσείο, κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει: Ο Φέλιξ, το λαγουδάκι της, εξαφανίζεται, σαν να άνοιξε η γη και το κατάπιε. Η Σοφία το παίρνει κατάκαρδα, γιατί αυτή και ο Φέλιξ ήταν αχώριστοι. Λίγες μέρες αργότερα, η Σοφία λαμβάνει ένα αληθινό γράμμα από το Φέλιξ και μαθαίνει τα νέα του από το Μεσαίωνα!