Ένα παιδί, δύο πατρίδες - Κοκκίνου, Μαρία (Βασική βιβλιοθήκη / Μίνωας, 2002)
Ο Φέριτ γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό μιας ξένης για τούς Ελληνες χώρας.Η ζωή του είναι όμορφη και ήρεμη,όπως και ο τόπος του.Ξαφνικά,όμως,τα πάντα στη χώρα του αλλάζουν ριζικά.Το ίδιο και η ζωή του.