Με ένα φι και ένα πι : φτιάχνω παραμύθια - Τσιλιμένη, Τασούλα Δ. (Παιδαγωγικά, 2000)
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-7 χρόνων. Στόχος του είναι η ψυχαγωγία, η δημιουργικότητα, η εφευρετικότηα, η ανάπτυξη της φαντασίας και η καλλιέργεια της προφορικής έκφρασης και επικοινωνίας του παιδιού. Το λιτό κείμενο (που σταδιακά το παιδί διαβάζει μόνο του) και η ποικιλία των εικόνων ενεργοποιούν τη φαντασία, με αποτέλεσμα το παιδί να δημιουργεί δεκάδες διαφορετικές κάθε φορά ιστορίες. Ακολουθώντας την εξέλιξη του κειμένου, επιλέγει την εικόνα που επιθυμεί κάθε φορά. Έτσι του δίνεται η δυνατότητα να αυτοσχεδιάζει και να αλλάζει το κείμενο, προτείνοντας τη δική του εκδοχή και προσθέτοντας τα δικά του λόγια.