Την εποχή των Ρωμαίων - Hoffman, Ginette (Παιδιά στην ιστορία)
Δημιουργημένη για το νεαρό αναγνώστη, αυτή η σειρά αποτελεί μια πρώτη εισαγωγή στην Ιστορία. Τον προσκαλεί ν’ ακολουθήσει ήρωες της ηλικίας του, ζώντας μέσα σ’ ένα κοντινό ή μακρινό παρελθόν, κατά τη διάρκεια μερικών ημερών, όπου μπλέκονται η περιπέτεια με την καθημερινότητα. Αποκαθιστώντας την ιστορική αλήθεια, κάθε βιβλίο ανοίγει τις πόρτες του φανταστικού και του ονείρου, που ξυπνούν στο παιδί το αληθινό ενδιαφέρον για το παρελθόν. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)