Η γέφυρα των αγγέλων - Paterson, Katherine (Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους : Ξένοι συγγραφείς, 2000)
Όλο το καλοκαίρι ο Τζες είχε προπονηθεί σκληρά για να γίνει το πιο γρήγορο αγόρι της πέμπτης τάξης. Όταν έγιναν όμως οι σχολικοί αγώνες, τη νίκη κέρδισε μέσα από τα χέρια του κάποιος νιόφερτος - και μάλιστα κορίτσι.