Ένας μύθος ένα όνομα. - Βλαχοπούλου, Στέλλα, 1946- (Μύθοι και παραμύθια : Ελληνική μυθολογία, 2001)
Μυθολογία για παιδιά. Έξι βιβλία με ονόματα θεϊκά, ηρωικά αλλά και παράξενα μυθικά. Πήγασος! Αλογο φτερωτό. "Μήλον της Έριδος", τι είναι αυτό; Ένα παιχνίδι παίζουμε απλό. Το όνομά σας θα ρωτώ κι εσείς θα αποκαλύπτετε ένα θεό και βεβαίως τον κόσμο τον ηρωικό. Αφροδίτη, Ερμής, Ηλέκτρα, Ερατώ... Μην ξαφνιαστείτε αν έχετε το ίδιο όνομα κι εσείς, μια σύμπτωση είναι απλή, ίσως και συμβολική... Το παιχνίδι μας αρχίζει!