Όλιβερ Τουίστ - Dickens, Charles, 1812-1870 (Κλασική λογοτεχνία για παιδιά / Παπαδόπουλος, 2001)
Πώς βρίσκει το κουράγιο και αγωνίζεται να ζήσει ένα μικρό παιδί που μένει ορφανό από τη γέννησή του; Πώς αντέχει και παλεύει ενάντια σ' όλες τις συμφορές και τις ατυχίες που του έχει γραμμένες η μοίρα του; Πώς μπορεί ολομόναχο και βρίσκει το δρόμο του; Χάρη στην ελπίδα. Χάρη στη δύναμη της ζωής. Χάρη στην πονετική καρδιά καλών και στοργικών ανθρώπων, που τον συντρέχουν και τον βοηθούν -μετά από απίστευτες περιπέτειες, συναρπαστικές και δραματικές ταυτόχρονα- να μάθει το μυστικό της καταγωγής του και να ξαναβρεί την οικογένειά του.