Το ονειρεμένο καπέλο - Μπουλώτης, Χρήστος, 1952- (Παπαδόπουλος, 2000)
Λέω να σας πω μια ιστορία. Μια ιστορία μικρή. Ούτε πολύ γλυκιά ούτε πολύ πικρή. Θα σας πω για το καπέλο... Θα μου πείτε «Ποιό καπέλο; Το καπέλο του Μαρτσέλο; Για το ψάθινο της Καίτης;» Όχι, όχι. Θα σας πω για το ανόητο καπέλο, το ηψίψηλο, που μεγαλοπιανόταν, το ονειροπαρμένο...[...]