Αιγιοπελαγίτικα παραμύθια - Δαράκη, Πέπη, 1909-2006 (Λαϊκός πολιτισμός, 2000)
Μια συλλογή από επτά ελληνικά, αιγαιοπελαγίτικα παραμύθια γεμάτα από τη σοφία του λαού μας. Είτε ακούγοντας τα είτε διαβάζοντας τα, χαίρεται κανείς τις αρετές του λόγου και του μύθου τους: το ευρηματικό νησιώτικο πνεύμα, το λεπτό κι έξυπνο χιούμορ, τη λαϊκή σοφία, την αισιοδοξία και τα οράματα της χαράς.