Τίνος είναι ο αέρας - Shomei, Yoh (Ορίζοντες, 1997)
Ξέρουμε πως δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αέρα. Παρ' όλα αυτά δεν δείχνουμε να ενδιαφερόμαστε γι' αυτό. Το αντίθετο! Συνεχίζουμε να κατασκευάζουμε πράγματα τα οποία πιστεύουμε πως κάνουν τη ζωή μας πιο άνετη και βολική, χωρίς να φροντίζουμε για τα απόβλητα και τη ρύπανση, που δημιουργούμε φτιάχνοντάς τα. Ο αέρας, το νερό, τα φυτά και όλοι οι άλλοι ζωντανοί οργανισμοί, που είναι απαραίτητοι για να ζούμε, καταστρέφονται διαρκώς. Η ζωή του πλανήτη εξαρτάται από όλους εμάς, που τον κατοικούμε.