Ο σπόρος της ειρήνης - Pin, Isabel (Παιδικά εικονογραφημένα, 2001)
Κάποτε κι ενώ όλα ήταν όμορφα, ήσυχα και ειρηνικά, ένας σπόρος, ένα μικρούτσικο κουκούτσι που έπεσε από τον ουρανό και στάθηκε πάνω ακριβώς στη γραμμή των συνόρων της χώρας των σκαραβαίων με τη χώρα των σκαθαριών, έγινε η αιτία ν' αρχίσουν μεγάλες διαμάχες. Καθένας από τους δύο λαούς διεκδικούσε το κουκούτσι για λογαριασμό του. Οι εξοπλισμοί και οι πολεμικές ετοιμασίες έδιναν κι έπαιρναν. Όμως την κρίσιμη στιγμή οι δύο αντίπαλοι λαοί διαπίστωσαν πως τη λύση στη διαφορά τους την είχε δώσε ήδη το ίδιο το κουκούτσι... ο σπόρος της ειρήνης. Ένα υπέροχο αντιπολεμικό βιβλίο, που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους, καθώς η εξέλιξη του μύθου παρακολουθεί αυτά που διαδραματίζονται καθημερινά στον πολύπαθο πλανήτη μας. Πλούσιο σε μηνύματα και συμβολισμούς, το βιβλίο αυτό μας υπενθυμίζει πως πάντα υπάρχει ελπίδα.