Το έργο της Πτολεμαΐδας, ή, Η ιστορία της ΛΙΠΤΟΛ - Μπούσιος, Αιμίλιος Δ. (Κέντρο Τεχνολογίας Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων, 1997)
UNRRA-Ορυκτός πλούτος της Ελλάδας -- Η ΑΒΕΟΚ -- Από το Φίλη και Κ. Γκέρτσου -- Από το Φίλη στον Μποδοσάκη και στην ίδρυση της ΛΙΠΤΟΛ