Γιορτές στο νηπιαγωγείο - Τσιλιμένη, Τασούλα Δ. (Καστανιώτης, 1999)
Οι γιορτές στο νηπιαγωγείο έχουν ποικίλο χαρακτήρα και μπορούν να είναι απλές, σύνθετες, με παρουσία γονέων ή όχι κ.τ.λ. Τα στοιχεία που τις συνθέτουν είναι πολλά και διάφορα: ποιήματα, τραγούδια, παραμύθια, παράσταση κουκλοθέατρου, χορός, ομαδικά παιχνίδια. Οι γιορτές αποτελούν για τον νηπιαγωγό ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, που, αν το χειριστεί κατάλληλα, θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα σε βασικά θέματα αγωγής. Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε οργανωμένα προγράμματα για τις γιορτές και τις επετείους στο σχολείο, με απλό ή σύνθετο περιεχόμενο, με πολλά ποιήματα, τραγούδια και άλλες ιδέες. Ακόμη, ένας προσωπικός αυτοσχεδιασμός πάνω στα συγκεκριμένα που προτείνονται θα φέρει σίγουρα το καλύτερο αποτέλεσμα για τα παιδιά: θα βρείτε το υλικό που είναι απαραίτητο για εθνικές γιορτές, θρησκευτικές γιορτές, αναβίωση εθίμων, κοινωνικές γιορτές.