Θεωρία του πολέμου : πόλεμος και πολιτική, πόλεμος, οικονομία και κοινωνία, πόλεμος και επανάσταση, ο θερμός πόλεμος μετά τον ψυχρό πόλεμο, ελληνοτουρκικός πόλεμος - Κονδύλης, Παναγιώτης, 1943-1998 (Ιστορική βιβλιοθήκη / Θεμέλιο, 1997)
Ο Κονδύλης έγραψε ένα σημαντικό βιβλίο, το οποίο, προ παντός χάρη στην αντιπαράθεσή του με την καθιερωμένη έρευνα, ανήκει στα γονιμότερα πράγματα που γράφτηκαν για τη θεωρία του πολέμου μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έσφαξε πολλές 'ιερές αγελάδες' της δυτικοφιλελεύθερης ιστορικής και πολιτικής επιστήμης. Der Staat(Βερολίνο). Ο Κονδύλης έγραψε αναμφίβολα ένα βιβλίο που μας λεει δυσάρεστα πράγματα. Αλλά ακριβώς γι' αυτό είναι ένα σημαντικό βιβλίο. Der Standard (Βιέννη).