Τα όρια : μύθος ή πραγματικότητα - Καρβούνης, Σωτήρης Κ. (Σταμούλης Α., 1987)
Μια συγκριτική μελέτη για τον πληθυσμό τα τρόφιμα, τους φυσικούς πόρους και τη ρύπανση του περιβάλλοντος -- Ηλιακή ενέργεια -- Γεωθερμική ενέργεια -- Πυρηνική σχάση Πρέπει να σταματήσει η ανάπτυξη ή αυτό θα αποτελέσει καταστροφή για την ανθρωπότητα; Μια συγκριτική μελέτη των ζητημάτων του υπερπληθυσμού, της παραγωγής τροφίμων, των ορυκτών φυσικών πόρων, του ενεργειακού προβλήματος και της επακόλουθης ρύπανσης του περιβάλλοντος.