Τα μηχανάκια - Κουμανταρέας, Μένης, 1931-2014 (Κέδρος, 1978)
Ο Αναστάσης, ο Χαράλαμπος, ο Κίτσος και ο Δημητρούλης, νέοι που ακροβατούν ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, ήρωες όλοι τους στα ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ του Κουμανταρέα, έχουν τώρα, 45 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση, άλλη μια ευκαιρία να κερδίσουν καινούργιους αναγνώστες, όπως κατέκτησαν τους νέους της γενιάς που τους πρωτοδιάβασε. Ένα βιβλίο που σημάδεψε τη δεκαετία του '60.