Διαχείριση και προστασία φυσικών πόρων - Camp, William C. (Ίων, 1998)
Διαχείρηση της άγριας ζωής -- Διαχείριση δασών -- Διαχείριση νερού - Αποσάθρωση - Διάβρωση - Βοσκότοποι - Ο υδρολογικός κύκλος - Αστική ρύπανση - Βιομηχανική ρύπανση - Αποχετεύσεις - Δάση - Έντομα - Ασθένειες - 'γρια ζώα - Πυρκαγιές - Εξαφανισθέντα, σπάνια και υπό εξαφάνιση είδη - Διαχείριση θηραμάτων -- Διαχείριση θαλάσσιων Αλιευμάτων - Διαχείριση αλιευμάτων γλυκού νερού - Η φύση ως ψυχαγωγικός πόρος - Ενεργειακοί πόροι, Μέταλλα και μεταλλεύματα - 'νθρακας - Πετρέλαιο - αμμώδης πίσσα - Εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης - Ηλιακή ενέργεια - Πυρηνική ενέργεις - Γεωθερμική ενέργεια - Αλκοόλη - Μεθάνιο - Υδροηλεκτρική ενέργεια - Παλιρροιακή ενέργεια - Ξυλεία - Μέταλλα και μεταλλεύματα - Πρωτοποριακές αντιλήψεις Το βιβλίο "Διαχείριση των Φυσικών μας Πόρων" γράφτηκε καθώς αντιληφθήκαμε τη ανάγκη της δημιουργίας ενός βιβλίου που θα έριχνε ένα βαθύτερο βλέμμα στο πανόραμα της συντήρησης, της εκμετάλλευσης και της διατήρησης των φυσικών μας πόρων. Υπάρχουν πολλά βιβλία για τα δάση, όμως δεν ασχολούνται με το χειρισμό του εδάφους όπως αυτός σχετίζεται με τη διαχείριση της άγριας ζωής και την ανάπτυξη των αλιευμάτων. Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να πετύχει μια τέτοια προσέγγιση.