Νομισματική ισορροπία και οικονομική ανάπτυξη : η ελληνική οικονομία κατά την τελευταίαν δεκαπενταετίαν προβλήματα και προοπτικαί - Ζολώτας, Ξενοφών Ε., 1904-2004 (Τράπεζα της Ελλάδος. Αρχείον Μελετών και Ομιλιών, 1964)
Η ελληνική οικονομία κατά την περίοδο 1950-1963 -- Νομισματική και πιστωτική πολιτική -- Η δησιονομική πολιτική -- Πολιτική ισοζύγιο πληρωμών -- Τα χρηματικά εισοδήματα -- Ο ανθρώπινος παράγων και το πρόβλημα της υπανάπτυξης -- Προοπτικαί και προβλήματα αναπτύξεως της ελληνικής οικονομίας -- Το πρόβλημα της απασχολήσεως και της μετανάστευσης -- Προβλήματα ανάπτυξης του βιομηχανικού τομέα -- Προβλήματα ανάπτυξης του αγροτικού τομέα