Κινητή βιβλιοθήκη : η βιβλιοθήκη που πάει να συναντήσει το κοινό της - Χαλάτσης, Γιάννης Γ., 1957- (Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, 1997)
Με την παρούσα έκδοση συνεχίζεται η εκδοτική δραστηριότητα της "Παπαχαραλαμπείου" Βιβλιοθήκης με ένα βιβλιοθηκονομικό θέμα, δηλαδή, με ένα θέμα που αφορά τις Κινητές Βιβλιοθήκες. Η Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου διαθέτει Κινητή Μονάδα που περιοδεύει όλη τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, με πλούσια και σημαντική προσφορά. Μόνο αν σκεφθεί κανείς το οδικό δίκτυο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, και τις δύσκολες συνθήκες του χειμώνος, καθώς επίσης την συρρίκνωση των ορεινών χωριών μας, τότε μπορεί να αντιληφθεί την ελπίδα που σκορπά η Κινητή Μονάδα της Βιβλιοθήκης μας στους μαθητάς και τους κατοίκους της περιοχής μας. Πιστεύω απόλυτα ότι η συγκέντρωση και η καταγραφή των εμπειριών, σχετικά με τη διοργάνωση και τη λειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης, θα προωθήσει τον προβληματισμό και θα βοηθήσει το έργο των Κινητών Βιβλιοθηκών στην Ελλάδα. Το πλούσιο υλικό που παρατίθεται και η μεθοδικότητα της επεξεργασίας του θέματος, θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού αυτού.