Φάκελος Καραγιώργη : οι ανακρίσεις, το μαρτύριο, το τέλος - Μαυροειδής, Λευτέρης, 1918-2012 (Σύγχρονη ιστορία / Τύπος, 1990)
Ο Κώστας Καραγιώργης, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, κορυφαίος δημοσιογράφος της αριστεράς και διευθυντής του "Ριζοσπάστη" στην περίοδο από την απελευθέρωση ως τον εμφύλιο πόλεμο, εξοντώθηκε τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '50 στη Ρουμανία, θύμα κι αυτός του καθεστώτος βίας που είχε εγκαθιδρύσει στο ΚΚΕ ο Νίκος Ζαχαριάδης. Στο εκτενές παράρτημα που συνοδεύει το βιβλίο δημοσιεύονται για πρώτη φορά συγκλονιστικά ντοκουμέντα από τα αρχεία του ΚΚΕ, που κατόρθωσε να αποσπάσει η Μαρία Καραγιώργη, σύζυγος του Κώστα Καραγιώργη και αγωνίστρια του κινήματος της αριστεράς: τα πρωτόκολλα των μαραθώνιων ανακρίσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Καραγιώργης· οι εκθέσεις του Ρουμάνου πράκτορα "Χ", δήθεν συγκρατουμένου του· οι εκθέσεις των ανακριτών. Τέλος, δημοσιεύεται το πόρισμα της ειδικής επιτροπής της Κ.Ε. του ΚΚΕ που ερεύνησε το θέμα στα 1958, απεκάλυψε τη σκευωρία του Ζαχαριάδη και αποκατέστησε την αλήθεια σχετικά με την "υπόθεση Καραγιώργη". Το βιβλίο "Φάκελος Καραγιώργη" (...) ρίχνει φως σε μια από τις πιο εφιαλτικές πτυχές του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας.