Περίληψη γυμναστικής νομοθεσίας : 1834-1933 - Καλφαρέντζος, Ευάγγελος Γ. ([χ.ό.], 1937)
Αστικά σχολεία -- Αστικαί σχολαί Θηλέων -- Γυμναστικαί εγκαταστάσεις και γυμναστικά όργανα -- Δημοτική εκπαίδευση -- Διδασκαλείο γυμναστικής -- Διδασκαλεία Νηπιαγωγών -- Διδασκαλείο οικοκυρικής και οικοκυρικά σχολεία -- Διδασκαλείο Τεχνικής εκπαίδευσης -- Διεύθυνση Εθνικής Φυσικής Αγωγής -- Διδασκάλισσαι ρυθμικής -- Ειδική γυμναστική προπαίδευσις λειτουργών Μ. Εκπαίδευσης -- Επιθεωρηταί γυμναστικής -- Επόπτης στρατιωτικών ασκήσεων -- Κεφάλαιο γυμναστικής και σκοποβολίας -- Νομαρχιακά ταμεία εθνικής σωματικής αγωγής -- Σκοπευτικοί αγώνες