Το πράσινο εργοστάσιο : συνάντηση μ' ένα ελάφι - Βλαχοπούλου, Στέλλα, 1946- (Παιδί και περιβάλλον ;, 1985)
Οικολογική σειρά που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Το καινούργιο στοιχείο της σειράς: "Παιδί και Περιβάλλον" είναι η οπτική μέσα από την οποία βλέπουμε τη Φύση. Και η οπτική αυτή είναι της οικολογίας. Προσπαθούμε να δούμε τσ φυτά και τα ζώα ενταγμένα μέσα σ' ένα οικοσύστημα, μέρος του οποίου είναι και ο άνθρωπος. Στόχος της σειράς είναι να φέρει το παιδί σε επαφή με το φυσικό του περιβάλλον. Γιατί, πώς αλλιώς θα αγαπήσει και στη συνέχεια θα προστατέυσει τη Φύση, αν πρώτα δεν τη γνωρίσει;