Το καθεστώς αποστρατικοποίησης του ανατολικού Αιγαίου ; Το νομικό καθεστώς των ελληνικών νησιών του Αιγαίου : απάντηση σε τουρκική μελέτη - Pazarci, Huseyin (Βιβλιοθήκη νεότερης ελληνικής ιστορίας και διεθνών σχέσεων, 1989)
Ο τόμος αυτό περιλαμβάνει δύο μελέτες, μία τουρκική και μία ελληνική, πάνω στο θέμα της ισχύος ή όχι του καθεστώτος αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου που βρίσκεται εδώ και χρόνια στο προσκήνιο της πολιτικής επικαιρότητας. Σε θέματα εθνικής σημασίας, όπως αυτό που διαπραγματεύεται το βιβλίο αυτό, είναι αυτονόητο ότι η αντιπαραθετική παρουσίαση των νομικών θέσεων των δύο πλευρών βοηθά στη βαθύτερη και αντικειμενικότερη κατανόησή τους. Η παρουσίαση αυτή αποκτά μεγαλύτερο κύρος όταν γίνεται από έμπειρα πρόσωπα όπως οι συγγραφείς του βιβλίου αυτού, οι οποίοι είναι προϊστάμενοι των Νομικών Υπηρεσιών των Υπουργείων Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας.