Η ιστορία ενός άσπρου γατούλη - Δικαίου, Ελένη (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 2000)
Ο Πασπαρτού είναι ένας όμορφος γατούλης. Ο πιο όμορφος γατούλης της γειτονιάς. Κι ο πιο χαϊδεμένος. Ως που μπορεί να φτάσει άραγε κάποιος σαν κι αυτόν όταν ζηλέψει πολύ; Κι αν φτάσει ως το δάσος, μέχρι πότε μπορεί να κρατήσει η ζήλια κι ο θυμός του; Μια ιστορία για μικρούς γατούληδες και λίγο πιο μεγάλα παιδιά, που διδάσκει με τον πιο τρυφερό τρόπο -μέσα απ' τις περιπέτειες του Πασπαρτού- την αξία της σιγουριάς που προσφέρει στον καθένα το δικό του σπιτικό και τα την ομορφιά τού να μοιράζεται κανείς με τ' άλλα πλάσματα του Θεού όσο είχε την τύχη να του δοθούν απλόχερα. Μια ιστορία που διδάσκει με τρυφερότητα και χιούμορ μέσα απ' τις περιπέτειες ενός γατούλη, του Πασπαρτού, την αξία τού να μοιράζεσαι με τους άλλους όσα δόθηκαν απλόχερα σε σένα.