Θέσεις για τον Παν. Κανελλόπουλο : τιμή στα ογδοντάχρονα του - Ηλιού, Ηλίας Φ., 1904-1985 (Τετράδια Ευθύνης, 1982)
Μέσα στην δραματική ζωή του Ελληνισμού, μια ξεχωριστή θέση κατέχει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, θέση ευγένειας του πνεύματος και συνειδησιακής αγρύπνιας, τιμιότητας και πατριωτισμού.