Μαρτυρίες και στοχασμοί : 1941-1991 : 50 χρόνια πολιτικής δράσης - Φαράκος, Γρηγόρης Κ., 1923-2007 (Προσκήνιο, 1993)
Ο καθένας μας, ιδιαίτερη και μοναδική περίπτωση, ακόμα κι όταν δρώντας μέσα από ένα σύνολο νιώθει ταυτισμένος μ' αυτό, έχει δρόμο μοναχικό. Συνειδητά ή ασύνειδα, τέτοια ήταν κι η δική μου πορεία. Μισός αιώνας πολιτικής δράσης, ίσως νάναι κάτι· γι' αυτό να θέλω να δόσω αυτήν την κατάθεση - μαρτυρία. Ελπίζοντας ότι όσα αναφέρω, - αναγκαστικά πολλά απ' αυτά με έντονο αυτοβιογραφικό στοιχείο και άλλα με ντοκουμέντα που για πρώτη φορά έρχονται στο φως, - θα ωθήσουν σε απολογισμούς όσους συνέβαλαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε αυτά τα πενήντα χρόνια της Ελληνικής ιστορίας.