Οι δύο όψεις της ιστορίας : προσκήνιο και παρασκήνιο στο κομμουνιστικό κίνημα - Μαυροειδής, Λευτέρης, 1918-2012 (Δελφίνι, 1997)
Πέντε ηγετικές προσωπικότητες του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας, ο Βασίλης Νεφελούδης, ο Λευτέρης Βουτσάς, ο Λεωνίδας Τζεφρόνης, ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Γρηγόρης Φαράκος αφηγούνται τη ζωή τους, τους αγώνες τους, καταθέτουν συγκλονιστικά βιώματα και εμπειρίες από την πολύχρονη διαδρομή τους στο κίνημα στις διάφορες φάσεις της ιστορίας του, καθώς η θητεία καθενός στις ηγετικές του κορυφές συμπίπτει με κάποια ιδιαίτερη φάση της ιστορίας αυτής.