Τουρκία : η χώρα των θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων - Ανθεμίδης, Αχιλλέας Σ., 1925-2013 (Κυριακίδη Αφοι, 1995)
Ανθρώπινα δικαιώματα και μειονότητες, η περίπτωση της Τουρκίας -- Η κρατική ιδεολογία της σύγχρονης Τουρκίας (Ατατουρκισμός) -- Η εθνική ταυτότητα της Τουρκίας σήμερα -- Εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες στην σύγχρονη Τουρκία -- Τούρκοι Σουνίτες Yoruk(Γιουρούκοι) -- Τουρκμένοι Σουνίτες -- Αζερμπαϊτζανοί Τούρκοι Σιίτες -- Αζερμπαϊτζανοί Τούρκοι Καραπάχ και Καραπαχλάρ -- Κιργίσιοι -- Καζάκοι -- Ουζμπέκοι -- Τάταροι της Κριμαίας -- Μουσουλμάνοι πρόσφυγες από τη Βουλγαρία -- Μουσουλμάνοι πρόσφυγες από τις Βαλκανικές χώρες -- Η καταγωγή τους από τη Δ. Μακεδονία και ο βίαιος εξισλαμισμός τους -- Ήθη και έθιμα των Βαλαάδων -- Σουδανοί -- Εσθνοί -- Κούρδοι Σουνίτες -- Κούρδοι και κουρδικό ζήτημα -- Αρμένιοι -- Αρμενικό ζήτημα -- Αλβανοί -- Ρώσοι Μολοκανοί -- Πολωνοί -- Γύφτοι, Τσιγγάνοι -- Έλληνες χριστιανοί -- Έλληνες μουσουλμάνοι -- Γερμανοί -- Αραβες Σουνίτες -- Αραμαίοι -- Κιρκάσιοι -- Τσετσένοι και Ινγκούζοι -- Γεωγιανοί -- Λαζοί -- Ο ελληνισμός στην οικουμένη