Η θεωρητική θεμελίωση της δημοκρατίας στην κλασσική Ελλάδα : στοιχεία της δημοκρατικής επιχειρηματολογίας των κλασικών χρόνων στην νεώτερη ευρωπαϊκή πολιτική σκέψη - Τουλουμάκος, Ιωάννης (Παπαζήσης, 1979)
Αίλιος Αριστείδης -- Αισχίνης -- Αισχύλος -- Αλκαίος -- Αναξιμένης -- Αριστοτέλης