Το νομικό και πολιτικό καθεστώς των Σκοπίων - Τζώνος, Θεόδωρος Χαρ. (Σιδέρης Ι., 1994)
Η παρουσίαση του νομικού και πολιτικού καθεστώτος των Σκοπίων προσπαθεί ακριβώς να φέρει σε μία πρώτη επαφή τον Έλληνα νομικό, και όχι μόνον αυτόν, με τους θεσμούς του γειτονικού κράτους. Φιλοδοξεί όμως παράλληλα, να προκαλέσει και το επιστημονικό ενδιαφέρον για τους εγγυείς γείτονές μας, όσο μικροί και αμελητέοι κι αν φαίνονται, χωρίς να είναι, για την πανεπιστημιακή μας έρευνας.