Νησιώτικες ιστορίες - Εφταλιώτης, Αργύρης, 1849-1923 (Η πεζογραφική μας παράδοση, 1989)
Χωρίς να απομακρύνεται από την ηθογραφία και χωρίς συνθετικές προθέσεις ή ικανότητες, συγκινεί με την απαλότητα του λόγου του, την χωρίς ακατέργαστους ιδιωματισμούς γλώσσα του και την ευγένεια και τη λιτότητα του ύφους του - στοιχεία όχι τόσο συνηθισμένα σε μιαν εποχή γλωσσικού φανατισμού και "στράτευσης" στον αγώνα.