Πολιτική : θεωρία πολιτικής δεοντολογίας - Τσάτσος, Κωνσταντίνος Δημ., 1899-1987 (Εκδόσεις των φίλων, 1975)
Ο ύπατος σκόπος της πράξης -- Τα δύο κριτήρια της πράξης -- Τα υποκείμενα της πράξης -- Η εξειδίκευση του ύπατου σκοπού -- Η αποστολή της πολιτείας -- Οι φορείς της πολιτικής εξουσίας -- Οι μορφές των πολιτειών -- Η διάκριση των εξουσιών -- Η πράξη των πολιτών μέσα στην πολιτεία -- Η λειτουργία της παιδείας -- Γένεση και τέλος της πολιτείας -- Η διεθνής πολιτεία