Λόγος πράξη : 1966-1976 : απολογία, άρθρα, δηλώσεις, συνεντεύξεις, δοκίμια, ποιήματα - Μαγκάκης, Γεώργιος-Αλέξανδρος (Παπαζήσης, 1977)
Εμπιστοσύνη εις τον λαόν -- Η Ελλάδα μου -- Κοινωνική δημοκρατία -- Το δυτικό νόημα της δικτατορίας στην Ελλάδα -- Δήλωση στις 26 Νοεμβρίου 1973 για το "Ιωαννιδικό πραξικόπημα" -- Ομιλία στο συνέδριο της Διεθνούς Αμνηστίας για την καταπολέμηση των βασανιστηρίων -- Δήλωση για το πραξικόπημα της Χούντας στην Κύπρο στις 16 Ιουλίου 1974 -- Ο ρόλος της αντίστασης στην κατάρρευση της δικτατορίας -- Δημοκρατικός σοσιαλισμός