Η πολιτική σκέψη : από τις απαρχές ως τις μέρες μας - Cerroni, Umberto (Βιβλιοθήκη πολιτικών επιστημών, 1972)
Αυτό το βιβλίο φιλοδοξεί πάνω απ’ όλα ν’ αποτελέσει έναν οδηγό για τη μελέτη της πολιτικής σκέψης, να προσελκύσει ακόμη και μη ειδικούς αναγνώστες και όσο γίνεται τους απλούς πολίτες. Πραγματικά στον κόσμο υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εμβαθύνει στα πολιτικά προβλήματα οι μελετητές έχουν χρέος να μιλούν αμεσότερα στους πολίτες και οι πολίτες πρέπει να συλλογίζονται συχνότερα πάνω στα δημόσια πράγματα. Στην Ελλάδα η ανάγκη αυτή αντιμετωπίστηκε πριν από πολλούς αιώνες από στοχαστές που σφράγισαν βαθειά την ιστορία της σκέψης.