Πολιτική αγωγή - Παπακωνσταντίνου, Θεοφύλακτος Φ., 1905-1991 (Kabanas Hellas, 1970)
Κοινωνία και κράτος -- Σκοποί και λειτουργίαι του κράτους -- Κράτος, έθνος και πατρίς -- Μορφαί πολιτευμάτων -- Θεωρίαι περί των λειτουργιών του κράτους -- Το κράτος και το άτομο -- Συντάγματα -- Αρχαί της δημοκρατίας -- Οι θεσμοί της δημοκρατίας -- Ψήφος και εκλογαί -- Πολιτικά κόμματα -- Εξέλιξις και κριτική της δημικρατίας -- Ο ολοκληρωτισμός -- Θεωρία και πρακτική του κομμουνισμού -- Η συνοδοιπορία -- Το ελληνικό κράτος -- Η οργάνωσις της διοικήσεως -- Εθνική άμυνα -- Δημόσια τάξις -- Η λειτουργία της δημοκρατίας -- Τα οικονομικά του κράτους -- Η ορθόδοξος εκκλησία -- Η εκπαίδευσης -- Η κοινωνική πολιτική -- Ο αθλητισμός -- Το ελληνικό έθνος -- Η κομμουνιστική απειλή -- Σύμβολα, ύμνος, εορταί, επέτειοι -- Εθνικά ζητήματα -- Η παγκόσμιος οργάνωσις -- Διεθνείς οργανισμοί -- Οργανισμοί του ελεύθερου κόσμου -- Οργανισμοί του κομμουνιστικού κόσμου -- Δευτερεύοντες οργανισμοί -- Αλλοι οργανισμοί